Boží milosti

5. května 2012 v 20:24 |  sladkosti
1 l polohrubé mouky
250 g zakysané smetany
4 žloutky, špetka soli
špetka moučkového cukru
50 ml rumu
1 lžíce mléka
tuk na smažení
moučkový cukr na posypání
Do mísy dáme mouku, trochu necháme bokem. Přidáme po špetce soli a cukru, žloutky, smetanu, rum a mléko. Smícháme a vyklopíme na vál. Rukama zpracujeme těsto, podle potřeby podsypáváme odloženou moukou. Důkladně propracujeme, až vznikne hladké tuhé těsto podobné nudlovému. Rozčtvrtíme a vyrobíme čtyři bochánky, které zakryjeme utěrkou, aby neosychaly. Postupně každý kousek těsta rozválíme na tenko, rozkrájíme na obdélníky nebo čtverce a rádýlkem nakrojíme podle fotky. Jednotlivé kousky vkládáme do rozpáleného oleje a z každé strany osmažíme dozlatova. Pozor - nespálit, je to velmi rychlé. Usmažené vytahujeme na savý papír, necháme trochu zchladnout a vydatně pocukrujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama